Van manuscript naar boek

De inhoud: wat kun je verwachten?

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige boeken alleen als e-boek verkrijgbaar zijn, terwijl andere juist alleen als fysiek boek te krijgen zijn? Waarom het ene boek wel in de boekwinkel ligt en het andere alleen online te krijgen is? Dit zijn allemaal keuzes die (zelf)uitgevers bewust maken tijdens het uitgeefproces. Ze hangen samen met het uitgeefdoel en bij uitgevers ook met keuzes die gemaakt zijn voor het hele fonds. In dit programma ga jezelf aan de slag met het maken van deze keuzes.

Het programma bestaat uit vijf modulen:

1

kiezen voor een uitgeefvorm: zelfuitgeven, uitgever zoeken of een uitgeefdienst gebruiken?

2

de onderdelen van je boek: welke zijn dat en hoe regel je ze?

3

professionals en organisaties in de uitgeefwereld: wie zijn er allemaal betrokken?

4

verkoopkanalen: je eigen website, online en offline boekwinkels, social selling, wat kies je?

5

besluiten wanneer het goed genoeg is: wanneer zeg je ‘dit is de beste versie die ik kan maken’?

Iedere module bestaat uit verschillende lessen met video’s, werkbladen en downloads aanvullende informatie en voorbeelden. En: je kijkt bij alles steeds naar jouw eigen uitgeefdoel.

Inclusief module Je uitgeefdoel bepalen
Voorafgaand aan de vijf modulen die ingaan op keuzes die je maakt in jouw uitgeeftraject, doe je de module Je uitgeefdoel bepalen. Dit is inbegrepen in de prijs. Heb je die module al los gedaan? Dan kun je uiteraard dit deel overslaan. Of je kijkt nog eens of jouw uitgeefdoel nog hetzelfde is – door de tijd kan dit veranderen.

Voor wie?

Dit programma is de perfecte keuze voor jou als je:

zeker weet dat je jouw manuscript wilt delen met lezers

nog twijfelt tussen zelfuitgeven of een uitgever zoeken

al zeker weet dat je jouw boek zelf gaat uitgeven, maar je nog niet precies weet hoe.

De feiten: lengte en prijs

Kijk je alles na elkaar en hak je bij iedere keuze direct de knoop door, dan ben je in vier uur klaar met het programma. Wil je alles eruit halen wat erin zit en twijfelpunten bespreken, dan ben je langer bezig. In beide gevallen zijn de kosten van dit programma € 149 (inclusief BTW). Je hebt een jaar toegang tot de online omgeving van Queesten. In die tijd kun je alles steeds opnieuw bekijken en doornemen.